dimarts, 3 de juny del 2008

En record de Sebastià Trias Mercant


In memoriam
Se'ns ha anat Sebastià Trias Mercant, filòsof en el més ample sentit del terme, interessat en la interpretació de l'home i del món que l'envoltava, del qual res considerava aliè, des de la seva terra Valldemossa, fins a la filosofia del llenguatge, com acredita una ràpida mirada a les seves publicacions i als càrrecs que exercí.
Sebastià Trias fou catedràtic de l'Institut Ramon Llull, professor de la UNED, professor de la Universitat de Barcelona, Rector de la Maioricensis Schola Lullistica, Doctor de la Reial Acadèmia de Doctors de Barcelona... i soci d'honor de la nostra Associació de Filosofia, amb la qual havia participat en vàries activitats.
Publicà, entre d'altres llibres, la Història del pensament a Mallorca (2 vol., 1985 i 1995), Ramon Llull. El pensamiento y la palabra (1993), El pensament a les Balears durant els segles XIX i XX (2000) i la seva darrera obra El crédit del discurs filosòfic (2007).
Però Sebastià Trias no fou sols un enamorat de la saviesa, de la natura i de l'home, com a objecte d'estudi: fou també un apassionat de l'home que l'envoltava, de la família, dels amics, dels conciutadans. Amb la mort de Sebastià Trias no hem perdut un gran filòsof, hem perdut un gran home.
L'Associació Filosòfica de les Illes Balears vol expressar amb aquest escrit el seu condol a la família i als amics de Sebastià Trias Mercant per la mort del nostre distingit soci d'honor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada