dimarts, 15 d’octubre del 2024

Olimpíades Filosofia UIB i OFE 2025

 

Des de l'AFIB, com associació que col.labora amb la UIB en l'organització de l'olimpíada filosòfica, tenim molta il.lusió, sobretot pensant en l'alumnat , en el nostre jovent, a qui els hi volem contagiar l'amor a la filosofia i les ganes de relacionar-se amb la realitat amb esperit crític. Les olimpíades son la festa del pensament,  el pensament dels vertaders protagonistes, que son els i les nostres adolescents. Per això us convidem a que hi participeu, a fi que la filosofia no sigui sols una matèria en les seves vides, sinó quelcom més.

El tema que hem triat per aquesta edició és: La cura: Cura del medi, cura de les persones, cura de si.”  El procés de l’Olimpíada autonòmica serà el mateix que hem seguit durant els darrers anys i vos animem a participar igual que sempre. Ja està oberta la inscripció a la  XI Olimpíada de Filosofia, pels alumnes de Batxillerat clicant en aquest formulari i la VIII Miniolimpíada de Filosofia en aquest formulari, pels alumnes matriculats a l’assignatura optativa Introducció a la Filosofia de tercer d’ESO i els alumnes matriculats a l’assignatura de Educació en Valors ètico-cívics de quart curs d’ESO.

L’Olimpíada es durà a terme en dues fases:

  • Primera fase: es desenvoluparà el dia 24 de gener de 2025, a partir de les 9.30 hores, a l'aula 11 de l'edifici Ramon Llull i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa. Aquesta fase serà eliminatòria. El 10 de febrer es faran públic els finalistes de dissertació i fotografia
  • Segona fase: es desenvoluparà el dia 14 de febrer de 2025, a l'edifici Ramon Llull,  campus universitari i en línia pels finalistes de les altres illes. Hi concorreran els participants seleccionats pel jurat, en un màxim de 5 per a la modalitat de dissertació i 5 per a la modalitat de fotografia i 5 de la de dilema moral. En aquesta fase, els finalistes hauran de defensar la seva dissertació o fotografia davant el jurat, i hauran de respondre una sèrie de preguntes que els hi faran.

Trobareu tota la informació a: https://seras.uib.cat/olimpiades/  i els criteris de valoració per treballar les diferents modalitats a http://olimpiadafilosofiabalears.blogspot.com/ Recodau que aquest any també la modalitat de dissertació parteix d’un text.

 Olimpíada estatal (XII OFE ) el 28 y 29 de març de 2025 a les Illes Balears

Aquest any ens toca organitzar i ser els amfitrions de la XII OFE que es farà a Palma, durant els darrers mesos hem estat organitzant-ho i cercant finançament. Volem que surti el millor possible i per això necessitem ajuda a molts de nivells però sobretot els dies de la realització, el 28 y 29 de març de 2025, quan rebrem més de 100 alumnes de tota Espanya acompanyats pels seus professors. Necessitam la vostra ajuda per  acompanyar els participants, activitats lúdiques i culturals, organització de les proves i altres aspectes importants per a fer de l’estada dels finalistes una experiència agradable. Si teniu disponibilitat i ganes, per favor, contacteu amb el correu de l'AFIB (afib.balears@gmail.com). Una salutació i moltes gràcies per la vostra atenció i col·laboració. 

AFIB-Comitè organitzador de l'OFE Illes Balears.