dimecres, 23 d’abril de 2008

Conferència del Dr. Fèlix Pons "Escola i ciutadania"

Amb gran èxit de públic es va celebrar la Conferència del Dr. Fèlix Pons. La Conferència s'emmarca en el curs "Educació per a la ciutadania" organitzat per l'AFIB i el CEP de Palma.
Podeu llegir l'article del Diario de Mallorca aquí.
Va presentar el conferenciant Josep Serra, Director General d'Innovació i Formació del Professorat.Entre el professorat assistent hi va haver coincidència en qualificar la conferència d'"extraordinària". Esperam que sigui publicada per a que arribi a tot el professorat que l'ha d'impartir (i als que s'oposen a ella).També podeu llegir l'article del Club Diario de Mallorca aquí.
Ja podeu llegir la conferència fent clic aquí.NOTA: Aquesta conferència, a l'igual que tota l'activitat "Educació per a la ciutadania" està organitzada per l'AFIB (que fou qui proposà al Dr. Fèlix Pons com a conferenciant) i el CEP de Palma, encara que a les convocatòries i al mateix agraïment de la conferència només es faci referència a aquest darrer.

1 comentari:

  1. Després d'assisir a la conferència i després de veure els comentaris (14) que s'han fet a la pàgina web del Diario de Mallorca, el que m'ha quedat clar és que cal posar-se a fer feina i començar a educar el jovent en els valors democràtics, així com també mostrar-los les seves limitacions i mancances. JO també vaig ser educat d'acord amb els mètodes del règim franquista i tota la vida me'n recordaré de com anava allò. Vull aportar el meu gra d'arena per tal que els futurs ciutadans d'aquest país puguin gaudir amb llibertat de llurs drets, però sense perdre la perspectiva social que mai no s'hauria d'haver perdut. Com va destacar el Dr. Pons, l'individualisme que sorgí amb la MOdernitat ha anat guanyant terreny fins a copar pràcticament l'espai públic, que mai no s'hauria d'haver malmès com ho està actualment.
    El Dr. Pons parlà amb contundència i amb educació, va bastir un discurs d'alt bagatge intel·lectual. Seria adient poder disposar del text íntegre com a "fulla de ruta", com a recordatori d'on venim i cap a on volem anar.
    I per acabar, destacà la intervenció d'una professora en el torn obert de paraula, qui, tot i fer feina en un centre concertat, va ser capaç de manifestar clarament l'enuig que li produïa el fet que l'actual Conselleria d'Educació hagi retirat l'obligació de reservar 3 places per a alumnes nouvinguts o amb nee a cada aula, tant dels col·legis públics com concertats.
    Fets com aquest -així com la manca de determinació de la Conselleria a l'hora d'eliminar l'ensenyament de la REligió al Batxillerat i refuir-ne les hores a l'ESO- demostren que el missatge de la Il·lustració, tal i com l'exposa el Sr. Pons, encara no han arribat a instaurar-se dins la nostra societat.

    ResponElimina