dimecres, 14 d’octubre de 2009

Noves publicacions de Joan Lluís Llinàs

El nostre company i soci Joan Lluís Llinàs ha publicat aquest any 2009 dos nous llibres dels quals us n'informam a continuació:
  • L'home de Montaigne. Una lectura dels Assaigs, Editorial Proa, Barcelona, 2009, del qual se'n fa la presentació el proper dilluns 19 d'octubre
Text contraportada: "Per què Montaigne ens interessa tant avui? És només una moda? El pensador francès va escriure la seva obra fa quatre-cents anys i gairebé només hi parla d’ell mateix, un home que no va protagonitzar gestes heroiques ni cap esdeveniment important. Què ens aporten les seves reflexions? Els seus Assaigs han esdevingut actuals i universals, perquè l’home de Montaigne, aquest home real i concret, és l’home en qui ens reconeixem avui. És possible fer filosofia moral sense partir de la particularitat individual? L’obra de Montaigne té, entre altres virtuts, la de produir un efecte mirall sobre el lector."
  • Història de la filosofia moderna I: de Maquiavel a Descartes, Edicions UIB, Palma, 2009
Text contraportada: "Aquest llibre, tot i el que indica el títol, no és una història de la filosofia en el sentit usual. No pretén fer una relació exhaustiva i merament descriptiva de tots els autors continguts entre Maquiavel i Descartes, és a dir, no té voluntat de ser una història enciclopèdica. Més aviat s'hi intenta reflexionar sobre els inicis del que anomenam filosofia moderna, que tradicionalment s'ha situat en Descartes. El que es pretén en aquest llibre és abordar tres autors que suposaren un canvi de concepció del món, per tal de veure fins a quin punt duen cap al pensament modern iniciat amb Descartes o bé inicien un camí de renovació que quedarà tallat i substituït per la filosofia cartesiana."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada