diumenge, 9 de novembre del 2008

20 de novembre de 2008: Dia Mundial de la Filosofia



El proper 20 de novembre es cel·lebra el Dia Mundial de la Filosofia sota el patrocini de la UNESCO. A la web de la institució podeu trobar-hi la informació en anglès i francès amb les activitats que han oorganitzat arreu del món, sobretot a Palerm (Itàlia) que enguany és el país que acull la cel·lebració, però també a París que és la seu de l'UNESCO a Europa. Als menús de l'esquerra hi podeu trobar informació sobre aquesta i les passades jornades mundials de la Filosofia.

L'AFIB ha organitzat per aquest dia una Conferència a les 19:30 h. al Gran Hotel de la Fundació CaixaForum de Palma (Espai A del primer pis) a càrrec de Vicente Valero, professor i poeta eivissenc, amb el títol de "Walter Benjamin: narración y experiencia". Arrel del llibre que va escriure, Walter Benjamin en Ibiza, va organitzar una exposició al Palau Solleric i si algú està interessat en dur al seu institut els panells de l'exposició només se n'hauria de fer càrrec del cost del transport. Podeu aprofitar la conferència per parlar-ne amb nosaltres.

Hem trobat per la xarxa una proposta valenciana de "cel·lebrar" el dia (mundial o internacional, tan se val) duent escrit al front, o a alguna altra part visible, la paraula "filosofia", com a "protesta per la liquidació de la filosofia a l'educació i a la societat". Llegiu la informació al complet aquí.

Així mateix, si teniu propostes per realitzar aquest Dia Mundial de la Filosofia podeu escriure un comentari a aquest missatge i des de l'AFIB podem encarregar-nos de comunicar-ho als socis, als instituts, penjar-ho a la web o al bloc, etc.

PD. Missatge del Sr. Koichiro Matsuura, Director General de la UNESCO, amb motiu del Dia Mundial de la Filosofia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada